HIGH TEA

De Maatschappij Foodies HIGH TEA

Afternoon tea
De engelse traditie van genieten

Diverse sandwiches
Cucumber & dill sandwiches

Egg & cress circles

Spicy chicken sandwiches

Salmon sandwiches

Quich

Diverse zoete gerechten
Muffins

Double chocolate cake

Dundee cake

Gateau & tarts plate (4 soorten taart)

Cookies

Apple-pie

Soesjes

Bonbons

20 soorten thee, ijs thee en waters

De high-tea is ruim genoeg om de lunch te vervangen.

De geschiedenis van de High Tea

Genieten van een High-tea

Eigenlijk behoren we te spreken van een "afternoon-tea". De afternoon-tea is naar men zegt voor het eerst geïntroduceerd in 1840 door Anna, de zevende hertogin van Bedford. In die tijd werd de lunch vroeg geserveerd en het diner pas laat rond de klok van negen. Niet vreemd dat de hertogin tussen lunch en diner trek kreeg en naast de "tea" ook om wat lekkere hapjes vroeg zoals cake en sandwiches. Eten doe je niet alleen dus begon de hertogin vriendinnen uit te nodigen voor de tea. Vriendinnen die het een mooi gebruik vonden en zelf ook tea's gingen organiseren waarna het in een mum van tijd populair werd in Engeland. Vanaf die tijd verschenen er tea-shops en tearooms en ook hotels verzorgden de bekende afternoon-tea. De afternoon-tea heet ook in Engeland vaak high tea en dankt deze naam omdat de “tea” genuttigd werd aan hoge tafels in plaats van aan de lage thee tafels.

Maar na de tweede wereld oorlog verloor de afternoon-tea haar glans. De mensen kregen het te druk om hun middag voor een tea op te offeren. Maar eigenlijk is dat vreselijk zonde, want de afternoon tea is de uitgelezen mogelijkheid om mensen te ontvangen in een ongedwongen sfeer en om te genieten van tal van verschillende warme en koude theesoorten, maar ook vooral van al die hartige en zoete lekkernijen zoals sandwiches, cake, quiches, pancakes, muffins, beignets en scones.

Vandaag de dag is de “tea” weer helemaal terug. Het is leuk om met een paar vriendinnen te genieten van een Hight tea in de een chique hotel. Maar de High tea is ook uitermate geschikt voor het vieren van een verjaardag of een ander feestelijk evenement.